Η θρυλική φρεγάτα «Libertad» της Αργεντινής στην Υδρα -Φόρος τιμής σε δυο Ελληνες που έλαβαν μέρος στον αγώνα για την ανεξαρτησία της [εικόνες]

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεκατονταετηρίδας από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αργεντινής, η εμβληματική φρεγάτα Α.R.A. «Libertad» του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας της Λατινικής Αμερικής επισκέπτεται την Ελλάδα.

 

 


Με αυτόν τον τρόπο, η χώρα της Λατινικής Αμερικής θα τιμήσει δύο Έλληνες ναυτικούς με καταγωγή από την Ύδρα, οι οποίοι συμμετείχαν στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Αργεντινής. 

 

Φωτογραφία: Macedon40/wikipedia

Πρόκειται για τον Νικόλαο Κολμανιάτη (Nicolás Jorge) και τον Μιχαήλ Σ. Σπύρου (Miguel Samuel Spiro), τους οποίους η Αργεντινή κατέγραψε με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία της, ενώ εξέδωσε ειδικά μετάλλια και ανήγειρε μνημείο προς τιμήν τους.


Η φρεγάτα αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά το ερχόμενο Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, όπου θα παραμείνει έως την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου. 


Μετά τον Πειραιά θα επισκεφθεί για λίγες ώρες την Ύδρα, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στη μνήμη των δύο Ελλήνων ηρώων του αργεντίνικου απελευθερωτικού αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα, η φρεγάτα θα είναι ανοικτή για το κοινό.


ΠΗΓΗ : iefimerida